Grenzenloos
Reizen & Emigreren
VanDorp Educatief
NT2 & Inburgering
Village
Fictie & Non-Fictie


  Home > > Stervensdruk

Stervensdruk
Geen tijd om dood te gaan

Suzanna van de Hunnen


   

ISBN: 9789077698884 / 9789077698860 (eBook)


Ook verkrijgbaar als eBook


Stervensdruk is het persoonlijke verhaal van Suzanna van de Hunnen (pseudoniem). Ze is drieënveertig als ze eierstokkanker krijgt. Na anderhalf jaar is ze uitbehandeld en is haar geschatte levensverwachting één à twee jaar. Suzanna neemt de moeilijke beslissing om kwaliteit boven kwantiteit te stellen en stopt met de behandelingen. Dan ontdekt ze dat er nog iets is wat de kwaliteit uit haar leven haalt: doodsangst.

‘Ik ben al dood voordat ik de pijp uit ben!’ Deze woorden markeren een keerpunt. In Stervensdruk beschrijft Suzanna het proces waarin ze zich ontworstelt aan de wurggreep van de doodsangst. Een verhaal, dicht op de huid geschreven waarin angst en moed, verdriet en humor, hoop en wanhoop uiteindelijk naar een verrassende ontknoping leiden.

Suzanna van de Hunnen is docente pedagogiek aan de Pabo in Arnhem. Begin 2010 verscheen haar eerste column op doodgewoonbespreekbaar.nl. In hetzelfde jaar won ze de verhalenwedstrijd ‘De pen als lotgenoot’. Ook verscheen ze als ervaringsdeskundige in diverse media naar aanleiding van de SIRE-campagne ‘Ik ben er nog’.

‘Leven voor de dood: meeslepend, ontroerend, maar ook om te lachen af en toe. Hoe accepteer je dat je dood gaat? Het liet me niet meer los, toen ik het had gelezen.’

- Rob Trip, presentator NOS Journaal -

Op 19 maart jl overhandigde Rob Trip (NOS 8-uur journaal) het eerste exemplaar van Stervensdruk aan auteur Suzanna van de Hunnen.


NOS journalist/presentator Tim Overdiek draagt een blog op aan Stervensdruk op de website bij zijn aangrijpende boek Tranen van liefde.


Bekijk de booktrailer van Stervensdruk op YouTube


Er is ook een speciale editie van Stervensdruk, gecombineerd met de DVD Een doodgewoon gesprek (een 55 minuten lang interview met Suzanna).

Suzanna is op 10 mei 2013 overleden.


Copyright © 2023 - VanDorp Uitgevers