Grenzenloos
Reizen & Emigreren
VanDorp Educatief
NT2 & Inburgering
Village
Fictie & Non-Fictie


  Home > > Met de zon in de rug

Met de zon in de rug
Met een Caribische achtergrond leven in Nederland

Mineke de Vries


   

ISBN: 9789461850973 / 9789461851659 (eBook)


In hoeverre is de warmte van de tropenzon waarin je bent opgegroeid en die je in je draagt van invloed op een leven overzee?

Met de zon in de rug bevat de verhalen van mensen die vanuit de Cariben een bestaan opbouwen in de Nederlandse maatschappij of op een andere manier nauw betrokken zijn bij de Antillen. Voor de een betekent de tropische basis een steun in de rug om talenten vorm te geven. De ander komt door diezelfde zon in zijn eigen schaduw te staan.

Maar de reportages samen vertellen ook het verhaal van de verstrengeling van twee samenlevingen die elkaar blijvend wederzijds beinvloeden. Dit uit zich in een professionele samenwerking waar het gaat om zorg, detentie en sociaal maatschappelijke problematiek, maar ook in een waardevolle diversiteit op het gebied van kunst en cultuur, taal, wetenschap en ondernemerschap. een onafscheidelijkheid, gevormd door de tijd en strijd van tweehonderd jaar koninkrijk, die niet meer is weg te denken uit de Nederlandse samenleving.

Het voorwoord van Met de zon in de rug is geschreven door niemand minder dan Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam. Er is ook een interview met hem opgenomen in het boek.

Het eerste exemplaar van het boek werd op 13 oktober in ontvangst genomen door Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken.


Like ook de FACEBOOK pagina van dit boek.

De opgenomen reportages zijn geschreven ten behoeve van publicatie in de weekendbijlage Ñapa van de Amigoe (de krant van Curaçao, Bonaire en Aruba) in de jaren 2012 tot en met 2014. Hier en daar zijn kleine wijzigingen aangebracht voor deze uitgave.


Copyright © 2023 - VanDorp Uitgevers