Grenzenloos
Reizen & Emigreren
VanDorp Educatief
NT2 & Inburgering
Village
Fictie & Non-Fictie


  Home > Village > Help, ik ben een autist!

Help, ik ben een autist!
Ik was het al voordat ik het wist.

Pascal van IJzendoorn


   

ISBN: 9789461852472 / 9789461852489 (eBook)


Krijg een uitgebreid en helder inzicht in het leven van een volwassene met Autisme.

Kijk door de ogen van een autist als:
✔ kind
✔ puber
✔ scholier
✔ volwassene
✔ werkende
✔ partner

Dit boeiende boek heeft mij een goede kijk in de wereld van een autist gegeven. Hierdoor snap ik hun belevingswereld beter. Het boek geeft tevens handvaten en tips hoe zowel hulpverleners als familie en vrienden met een autist beter om kunnen gaan. Een echte aanrader en fijn om te lezen.
Recensie van een lezer op Bol.com

Dit boek vertelt het verhaal van Pascal van IJzendoorn die pas na een lang traject van hulpverlening de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kreeg. Op dat moment vielen alle puzzelstukjes voor hem op de juiste plek en snapte hij waarom hij tijdens zijn leven tot dusver zoveel moeilijkheden moest overwinnen. Hij liep als kind, puber, scholier, werkende volwassene en partner steeds tegen problemen aan. Een enkele arts of psychloog kom hem soms een stukje helpen, maar het groter geheel werd nooit ontdekt. Totdat hij de juiste diagnose (autismespectrumstoornis) kreeg en vanaf toen de juiste begeleiding kon krijgen. Sindsdien heeft Pascal zijn leven goed op de rit gekregen.

Om anderen (lotgenoten met ASS of hun directe omgeving) te helpen schreef hij dit boek, dat al snel een bestseller in het genre werd.

Over de auteurs
Ans Ettema-Essler (1962) heeft sinds 2000 een praktijk waar ze zich vooral richt op volwassenen met ADD en ADHD. Autisme heeft vele overeenkomsten met deze stoornis, waardoor ze graag inging op het verzoek van Pascal van IJzendoorn (1982) om samen met hem dit boek te schrijven.


Beluister het Radio1 interview met auteur Pascal van IJzendoorn:


Bekijk de preview van het boek:


Copyright © 2021 - VanDorp Uitgevers